FESTES DE SANTA MARTA

El dissabte 29 de juliol, a les 20 hs, el Sr. Bisbe Mons. Vicente JUAN SEGURA presidirà a la Santa Església Catedral la Santa Missa en honor de Santa Marta, organitzada per les dues comunitats de les Germanes de Marta i Maria que serveixen a la nostra Diòcesi d’Eivissa.

Santa Marta, germana de Santa Maria i Sant Llàtzer, era membre d’una família de Betània, al costat de Jerusalem, on Jesús anava moltes vegades i era acollit i estimat per ells. Santa Marta ens és presentada per l’Evangeli com una dona treballadora, servicial i generosa, alhora que Santa Maria és l’exemple de les persones que escolten la veu del Senyor abans que qualsevol altra cosa.

La Congregació de Marta i Maria, present més de 11 anys a la nostra Diòcesi, va ser fundada i fundada per Monsenyor Miguel Ángel García Aráuz (+2004) i la Mare Ángela Eugenia Silva Sánchez, el 1979 a la Diòcesi de Jalapa (Guatemala). Els Fundadors van voler distingir a l’Institut amb el nom de “Marta i Maria” per assenyalar els dos principis que regeixen les seves vides: la contemplació dels Misteris Divins (Maria) i l’acció apostòlica al servei generós i desinteressat als germans (Marta) . Totes dues facetes es fonen motivades en l’amor al Diví Mestre, a exemple de les Santes germanes de Sant Llàtzer. A la seva vida d’oració i contemplació en la intimitat amb Jesús Eucaristia, uneixen el zel apostòlic al servei als germans i l’Església, que es cristal·litza en l’atenció de nens discapacitats i orfes, persones drogodependents, persones grans abandonats i altres obres de caritat . Actualment, la Congregació compta amb més de 900 religioses presents a Guatemala i els altres països d’Amèrica Central, a Espanya, Holanda, Veneçuela, Xile, Argentina, els EUA, Itàlia, Etiòpia, Cuba i Lituània, així com al Vaticà

Leave a Comment