RECÉS DEL DOMUND A LA CONSOLACIÓ.

06-10-18.- Retiro del Domund. El dissabte, 6 d’octubre una vintena de persones ens reunirem a la Consolació per a participar del retiro missioner organitzat per la CONFER D’EIVISSA i animat per les Agustines Germanes de l’Empar. L’hem iniciat amb el reso de les laudes i la celebració de l’eucaristia. El predicador, D. Antoni Calvera Pi, missioner combonià al qui felicitam perquè el dimecres, 10 d’octubre, celebra la festa del seu sant fundador: Daniel Comboni. Acabada l’eucaristia i després d’uns breus moments d’adaptació D. Antoni ha començat per fer un comentari reflexiu, i anecdòtic sobre dos personatges: El papa Francesc i D. Anastasi Gil, i els evangelis  amb els que confirmava el missatge del papa Francesc i l’estil de vida honest i compromès d’aquest. Ens ha anat desgranant el missatge que amb ocasió de la Jornada Mundial de les missions ha escrit el papa Francesc: “Junt als joves portam l’evangeli a Tothom.”

Mossèn Anastasi Gil, director nacional de la OMP, gestor impecable, ha viscut per atendre i escoltar els 13.000 missioners i missioneres espargides a tot arreu, fins que morí als 72 anys, el set de setembre, en plena preparació  de la Campanya del Domund, cosa que a ell li bullia la sang quan s’adonava que per algunes parròquies o entitats religioses DOMUND sols significa una setmana de moviment econòmic. Els evangelis els ha citat perquè veiéssim a Jesús missioner, que el seu handicap  es acostar-se a tota persona menesterosa com per exemple els leprosos.

Hem conclòs el matí amb uns moments de pregària personal i comunitària davant el Santíssim Sagrament.

Benvengut, D. Antoni, i sobretot el nostre recolzament i pregària fervent en aquesta setmana que serà amb nosaltres. El dissabte per la tarda i el diumenge passarà per algunes parròquies per transmetre el missatge de l’església missionera. Els dies feiners de la setmana a més d’atendre el recés dels mossènyers passarà per alguns col·legis i instituts per tal de sensibilitzar a la joventut eivissenca; pels diaris i emissores locals on podrà exposar, en primera persona, la tasca diària, amb els seus propis contratemps  dels 13.000 homes i dones que lliuren llur vida i salut per afavorir un món marginat per la societat opulenta que dificulta l’entrada als qui arriben amb pastera exposant la seva vida en les aigües del Mare Nostrum.