SANT VICENT FERRER. 180 ANIVERSARI DE LA CREACIÓ DE LA PARRÒQUIA

El 15 d’agost, festa de la Mare de Déu d’Agost, Sa Cala de Sant Vicent celebra, des de fa 180 anys, la benedicció de l’església i primera eucaristia de l’actual parròquia.

Ben igual que en totes les festes patronals entrà a l’església Sa Colla de Labritja al so rítmic dels tambors i les castanyoles, i els vistosos vestits de les pageses . El celebrant recordà que com ca d’any estan celebrant i agraint l’audàcia i coratge, iniciativa i esperit de germanor i compromís dels cristians de Sa Cala que en torn a l’any 1838 decidiren aixecar l’actual temple, per no tenir que anar a complir el precepte dominical a Sant Joan o a Sant Carles, amb la participació i col·laboració de tots/es. Dia rere dia portaven pedres, ciment, terra, ormejos i molta d’il·lusió  o dedicaven un nombre d’hores setmanals per anar construint, mica en mica, l’actual nau parroquial.

Seguint el mateix ritual de ca d’any  sa Colla de Labritja convida una agrupació folcòrica-musical, aquest any, la del “Membrillo” de l’horta murciana, que amb les seves guitarres i guitarrons, imprimiren un ritme festiu i piadós a tota la celebració litúrgica. Acabada aquesta i la processó santoral als voltants de l’església oferiren un repertori del seu àlbum musical, a tots els presents, a la plaça de l’església mentre els obrers repartien orelletes, flaó i vi dolç. Tancà la bauxa festiva la Colla de Labritja entre aplaudiments i bons desitjos per a tot l’any.