Els «Multicines d’Eivissa» projectaren els 22 i 28 de novembre «El Més Gran Regal» de Juan Manuel Cotelo, a la sala gran – 200 butaques -. En una traducció lliure del títol, jo posaria, El Millor Regal, perquè l’argument tracta del do del perdó. Coratge per demanar-lo i per atorgar-lo. Al voltant d’una pel·lícula de l’Oest en la que el final sempre és un dol entre dues persones ansioses de venjança. Amb personatges i fets reals, amb noms i cognoms,  ens mostra com aquesta set de venjança s’ha tornat amb la necessitat imperiosa de demanar perdó, de tot cor, a les víctimes, i aquestes retornar-se’l.

No és ficció. El director i guionista presenta indistintament a Tim Guénard, els tutsis i hutus de Burundi, els guerrillers de Colòmbia, Shane O’Doherty, en atemptats amb explosius, el paramilitar Ramon Isaza, responsable de mils d’assassinats, que rep la ma carinyosa de la mare d’una de les seves víctimes, Jeny Castaneda, víctima de la guerra a Colòmbia, i d’altres que podríem anomenar presentant la seva pròpia biografia i fotografia. «Elles i ells són els autèntics protagonistes, com diu J. L. Celada al nº 3.106 de la Revista «Vida Nueva» i la millor basa d’aquesta declaració coral sobre el poder de la misericòrdia. És tal la força de les seves paraules i la dignitat amb la que recorden la lluita lliurada amb ells mateixos en el camí cap el perdó… Cap plano del film distreu a l’espectador el final feliç, després de que la reconciliació guanyàs la batalla al dolor i a les humiliacions». Quasi tots els personatges, entre ells, na Irene Villa, la més coneguda en el nostre entorn, anomenen la gràcia de Déu que els hi dona fortalesa per seguir endavant i restablir el perdó, la pau i la serenor, primer en el seu interior i després als seus opressors.

La veritat és que hem d’agrair a les persones, amb conviccions cristianes, i a Multicines Eivissa que hagin possibilitat que prop de 500 persones, en horari laboral, hagin pogut reflexionar i resar Déu Pare perquè ens deixa clamar:  … i perdonau les nostres culpes així com nosaltres perdonam al nostres deutors

I exultant d’alegria i joia digui: Aquest és el millor regal que he fet i/o rebut en les properes festes nadalenques en les que adoram Déu fet Nen, pobre, humil i senzill per estimar-me malgrat les meves infidelitats, ofenses i recaigudes.

El títol original d’aquest film és El mayor regalo. La direcció i guió: Juan Manuel Cotelo i Alexis Martínez – també responsable de la fotografia – . Música: The Last Monkey. Producció: Simona Puscas.

Deja tu comentario