Després de resar l’Àngelus del 4 de febrer el Sant Pare va convidar a preguntar-nos: «Què puc fer jo per la pau?». I després de recordar al nou Beat Teresio Olivelli i la celebració a Itàlia de la Jornada per la Vida, va dirigir el seu pensament a la República Democràtica del Congo i al Sudan del Sud, sense oblidar les poblacions afectades per un cicló a Madagascar
El Bisbe de Roma ha anunciat que davant les tràgiques situacions de conflicte que es perllonguen en diverses parts del món, desitja convidar a tots els fidels a una especial Jornada de pregària i dejuni per la pau per al pròxim 23 de febrer, divendres de la Primera Setmana de Quaresma.

«La oferirem de manera especial – va dir – per les poblacions de la República Democràtica del Congo i del Sudan del Sud». I va convidar també, com en altres ocasions, als germans i germanes no catòlics i no cristians, perquè s’associïn a aquesta iniciativa segons les modalitats que considerin més oportunes.

Francisco va dirigir un crida urgent perquè també nosaltres escoltem el crit de dolor i angoixa i perquè cada un de nosaltres ens preguntem davant Déu: «Què puc fer jo per la pau?».

«Segurament podem resar, i no només – va dir el Papa – però cada un pot dir concretament ‘no’ a la violència». I va afegir que «les victòries obtingudes amb la violenta són falses victòries»; «Mentre treballar per la pau ‘fa bé a tots!».

Deja tu comentario