En diferents llocs de la nostra diòcesi d’Eivissa i Formentera, el proper 16 de juliol se celebra la Festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners, i per això en tots els llocs, a més de la Santa Missa, es fa una processó per les platges i ports. Així es celebra Festa a Es Cubells, on la parròquia està dedicada a la Mare de Déu del Carme, i també en altres llocs com Portinatx, Santa Eulàlia, Formentera ia Vila.

En aquesta última és organitzada per la Comandància Militar de Marina i a les 19 hs. se celebrarà la Santa Missa presidida pel nostre bisbe Mons. Vicente Juan Segura al temple parroquial de Sant salvador de la Marina i després una gran processó per diferents carrers del barri de la Marina fins arribar al port on la imatge de Ntra. Sra. del Carmen és pujada a una barca i se surt a la mar on es resa un respons per tots els navegants morts.

Història de la Devoció a La nostra Senyora de la Muntanya Carmelo

Segons tradició carmelita, el dia de Pentecosta, certs piadosos homes, que havien seguit la traça de vida dels Profetes Elies i Eliseu, van abraçar la fe cristiana, sent ells els primers que van aixecar un temple a la Mare de Déu en la cimera del Mont Carmel , al lloc mateix des d’on Elies veiés el núvol, que figurava la fecunditat de la Mare de Déu. Aquests religiosos es van cridar Germans de Santa Maria del Mont Carmel, i van passar a Europa al segle XIII, amb els Creuats, aprovant la seva regla Innocenci IV en 1245, sota el generalat de Sant Simó Stock.

El 16 de juliol de 1251, la Mare de Déu es va aparèixer a aquest el seu fervorós servidor, i li va lliurar l’hàbit que havia de ser el seu signe distintiu. Innocenci va beneir aquest hàbit i li va atorgar diversos privilegis, no només per als religiosos de l’Ordre, sinó també per a tots els Confrares de Nostra Senyora del Mont Carmel. Portant aquests l’escapulari, que és la reducció del que porten els Carmelites, participen de tots els mèrits i oracions de l’Ordre i poden esperar de la Stma. Verge veure aviat lliures del Purgatori, si han estat fidels a observar les condicions imposades per al seu ús.

En aquest dia demanem que es contribueix a augmentar la devoció a Maria Santíssima que és tan esplèndida amb els seus devots al prometre als que portin posat el seu sant escapulari l’eterna salvació i l’alleujament i reducció de les penes del Purgatori.

Anem a Maria, qui ens crida amb la seva veu dolcíssima de Mare.

Deja tu comentario