Les campanes de la parròquia de Sta. Creu han repicat a toc de festa  per a celebrar el tridu i la festa pròpia de la seva patrona: La Santa Creu.

L’han precedit tres dies de pregària i veneració. Respecte quan els confrares traslladaven la imatge de Jesús de l’Agonia al presbiteri per a ser venerada pels feligresos. Cada dia hi ha hagut rosari i missa participada pels devots del sant Crist.

Però quan s’ha omplert de gom a gom, ha set en la celebració eucarística del propi dia de la festa, presidida pels sr. Bisbe, D. Vicent Juan Segura. Totes les seves paraules s’han dirigit a aquesta Santa Creu que ha aguantat el cos sagrat de Jesucrist passant de l’obscuritat, el dolor, a la Llum projectada pel ressuscitat. Crist, després de la mort en la creu és llum per a tots els qui segueixen les seves passes, alegria i gratitud. Ja sant Pau ens digué que predicam Jesús i aquest crucificat. La creu ha passat de ser ignomínia i suplici a exaltació de la nostra fe, esperanza i compromís d’amor.

Acabada la celebració els confrares han organitzat la processó per treure, solemnement, als voltants de la barriada, la Creu, signe de vida i de perdó, per passejar-la i mostrar-la a totes les persones de bona voluntat que a través del seu curt recorregut l’aclamaven amb entusiasme i devoció, al ritme dels tambors i cornetes de l’Agrupació musical «Nuestro Padre Jesús Cautivo.» Una manifestació externa de la fe que els cristians portam dins el cor i amb el cap ben alt i amb orgull volem viure-la fora dels murs de l’església.

Han participat en la realització de tots els actes, a més dels mossènyers propis de la parròquia i altres venguts expressament de la part forana, el cor de la parròquia i l’organista, Clara, manllevada a la parròquia de Jesús, les joves catequistes amb la proclamació excel·lent de la Paraula de Déu, les solistes amb el cant de «La Creu gloriosa del Senyor Ressuscitat», el conjunt rociero… i tot el poble que a una sola veu, alçant les mans cantava a la Creu gloriosa, arbre de vida, I a Maria, la mare de Jesús, que l’acompanyà en tot el recorregut del Camí de la Creu.

¡VICTORIA, TÚ REINARÁS, OH, CRUZ, TÚ NOS SALVARÁS!

FELICITATS FELIGRESOS

DE LA PARRÒQUIA DE SANTA CREU

Deja tu comentario