SANT MATEU, APÒSTOL

Avui és festa grossa a Sant Mateu, ha dit el mossènyer des de la trona. I agraeix a l’Ajuntament l’encalada que ha fet la brigada a tota l’església, per dins i per defora, i exclama: l’Església fa llum! I així és com abans de les 12:00 tot sant Mateu regalima alegria i entusiasme. Entren a l’església les dones i els homens elegantment vestits i a l’hora en punt al so de les castanyoles i els tambors inicien la desfilada la colla d’Aubarca, les autoritats insulars i locals. I quan s’apaguen els seus ecos, comencen a sentir-se les melodies de l’orgue, tocat per l’organista Jordi Martí, i les veus del cor de la parròquia. Entra l’obrer major, amb la creu alçada, obrint la marxa als capellans i sr. Bisbe els quals revestits amb els ornaments litúrgics presidiran la celebració de l’eucaristia.

Gent de tota edat, ompli l’església, fins a vessar, escolta les lectures i l’homilia. Lectura obligada és el fragment de l’evangelista Mateu a on descriu la trobada d’ell mateix amb Jesús que li diu: segueix-me. Comenta el sr. bisbe que celebrar la festa major del poble és celebrar la festa dels sants que Déu ens ha posat al voltant del nostre camí perquè tenguem a qui imitar. Felicita als pares que han inscrit els seus fills a les classes de religió perquè puguin aprendre les paraules i els fets de Jesús al pas per la terra.

Cantats els gotxos a Sant Mateu, el mossènyer, organitza la processó dels sants i santes pels carrers més pròxims a la parròquia perquè siguin ells, al seu pas, que beneeixin el Pla d’Aubarca, les cases i els seus habitants.

No hi ha festa sense processó, però tampoc falten les orelletes, bunyols i mistela, l’actuació del la Colla d’Aubarca i la desfilada de carros pagesos venguts de tots els pobles de l’illa d’Eivissa.

MOLTS D’ANYS a tots els vesins d’Aubarca, als seus familiars i persones d’altres indrets que s’han acostat per a celebrar la festa del poble tan magníficament organitzada per l’Associació de veïns de Sant Mateu.

Deja tu comentario