A mig matí ha començat l’acte institucional de les Festes de la Terra d’Eivissa i Formentera amb un concert de la Banda de Música d’Eivissa.

A les 11’00 en punt. trobant-se la catedral plena de gom a gom, el sr. bisbe, canonges i preveres, entraven,  precedits per la Colla de Ball Pagès, les banderes de les parròquies, representant a tots els pobles de les Pitiüses, les autoritats polítiques, civils i militars, la creu processional alçada, els monaguillos i l’estament religiós.

Encensat l’altar, el sr. bisbe ha saludat a tots els presents i absents i, acompanyats per les veus del cor ha iniciat l’eucaristia en Acció de Gràcies per la reconquesta cristiana pels exèrcits catalano-aragonesos, el 8 d’agost de 1235. A l’homilia ens ha parlat i proposat com a model de vida cristiana i social a sant Ciriac que dedicà la seva vida a fer el bé als menesterosos i desvalguts acabant la seva vida amb el martiri per a ser conseqüent i fidel a la seva fe.

Acabat l’ofici litúrgic el cor ha entonat el Te Deum com feren, fa quasi 800 anys,  les hostes catalano-aragoneses. I el poble li ha contestat cantant l’himne a la Mare de Déu: Set segles fa que sou patrona nostra.

Amb el mateix ordre que a l’entrada a la catedral s’ha organitzat la processó cívico-religiosa, primer a la capella de Sant Ciriac, a on s’ha tornat cantar el Te Deum, i al monument jacent de Guillem de Montgrí, a on el President del Consell i l’alcalde de Vila han depositat una corona de llorer. La multitud s’espargeix mentre ens desitjaven Bones Festes i Molts Anys.

Deja tu comentario