El poble de sant Llorenç vestí la plaça de l’església amb canyes del riu, fulles de palmera i paperines per comunicar a tots els llorencins i als visitants que estava de festa. L’acte principal fou la celebració de l’eucaristia, presidida pel sr. bisbe, mn. Vicent Juan Segura, i com assistents de renombre les autoritats locals, polítiques i  militars que entraren a l’església al so dels tambors la flaüta i, les castanyoles. Tocs de música festiva i sagrada que es repetiren en el moment de la consagració del Cos i la Sang de Crist, en la comunió i ja amb un aire més alegre i marcial en la processó pels voltants de la parròquia. Les lectures pròpies del màrtir sant Llorenç foren proclamades pels joves de confirmació de la parròquia, i les pregàries, pels catequitzands de primera comunió. El cor solemnitzà tota la funció religiosa i més quan al final de l’eucaristia cantà l’himne  propi del patró: «Enaltim tots la gloria merescuda,/  l’aureola del Màrtir benvolguda/ que del cel Sant Llorenç Déu li oferí. / Balàfia amb fervor, com una flama, / li prodiga aquest càntic que l’aclama/ pel martiri de signe tan diví.»/

Acabat l’acte religiós  el mossènyer agraí, a més de les autoritats presents a l’acte, a totes les persones que amb el seu recolzament, o treballs humils i poc vistosos feren possible que la festa es celebràs en santa germanor.

I com no!, no podia faltar l’actuació de l’agrupació folclòrica de Labritja mentre els obrers repartien, entre els presents, orelletes, bunyols i mistela amb desitjos de que l’any proper el puguem celebrar de bell nou amb salut i alegria de tots.

Deja tu comentario