El tercer diumenge d’octubre a iniciativa del Sant Pare, a les celebracions litúrgiques  hem tengut present, per segon any consecutiu, la Jornada Mundial dels Pobres.

En diverses parròquies i entre d’altres la de Puig d’en Valls s’ha fet present la Junta directiva de Càritas que prenint seient al presbiteri juntament amb alguns pobres i feligresos assistents a l’eucaristia.

Atents a la crida escruixidora del Papa «El estruendo de unos pocos sofoca el grito de los pobres« s’ha fet la col·lecta per atendre les necessitats dels més febles. A la sortida de l’eucaristia, posam com exemple, una senyora, ha comprat un dècim de Nadal i l’ha lliurat per atendre els damnificats de les pluges torrencials de sant Llorenç d’es Cardassar. Moments abans, un militar participant a la UME ens havia parlat de la visió dantesca en que s’havien trobat el primers que arribaren per socórrer i ajudar a la gent, major o jove, arrosagats, per les correnties de les aigües fora, del seu llit, desemparats, perduda la casa, els ensers i en situació perillosa de tornar-se a trobar en aquesta situació, allunyats dels seus i exposats a les inclemències del temps .

El sant Pare amb el cor dolorit davant l’abús social que es fa dels que més necessiten guanyar-se dignament el salari ens diu: «Pidamos la gracia de abrir los ojos y el corazón a los pobres para escuchar su grito y responder a sus necesidades»(@Pontifex_es)

 

Deja tu comentario