06-10-18.- Retiro del Domund. El dissabte, 6 d’octubre una vintena de persones ens reunirem a la Consolació per a participar del retiro missioner organitzat per la CONFER D’EIVISSA i animat per les Agustines Germanes de l’Empar. L’hem iniciat amb el reso de les laudes i la celebració de l’eucaristia. El predicador, D. Antoni Calvera Pi, missioner combonià al qui felicitam perquè el dimecres, 10 d’octubre, celebra la festa del seu sant fundador: Daniel Comboni. Acabada l’eucaristia i després d’uns breus moments d’adaptació D. Antoni ha començat per fer un comentari reflexiu, i anecdòtic sobre dos personatges: El papa Francesc i D. Anastasi Gil, i els evangelis  amb els que confirmava el missatge del papa Francesc i l’estil de vida honest i compromès d’aquest. Ens ha anat desgranant el missatge que amb ocasió de la Jornada Mundial de les missions ha escrit el papa Francesc: «Junt als joves portam l’evangeli a Tothom.»

Mossèn Anastasi Gil, director nacional de la OMP, gestor impecable, ha viscut per atendre i escoltar els 13.000 missioners i missioneres espargides a tot arreu, fins que morí als 72 anys, el set de setembre, en plena preparació  de la Campanya del Domund, cosa que a ell li bullia la sang quan s’adonava que per algunes parròquies o entitats religioses DOMUND sols significa una setmana de moviment econòmic. Els evangelis els ha citat perquè veiéssim a Jesús missioner, que el seu handicap  es acostar-se a tota persona menesterosa com per exemple els leprosos.

Hem conclòs el matí amb uns moments de pregària personal i comunitària davant el Santíssim Sagrament.

Benvengut, D. Antoni, i sobretot el nostre recolzament i pregària fervent en aquesta setmana que serà amb nosaltres. El dissabte per la tarda i el diumenge passarà per algunes parròquies per transmetre el missatge de l’església missionera. Els dies feiners de la setmana a més d’atendre el recés dels mossènyers passarà per alguns col·legis i instituts per tal de sensibilitzar a la joventut eivissenca; pels diaris i emissores locals on podrà exposar, en primera persona, la tasca diària, amb els seus propis contratemps  dels 13.000 homes i dones que lliuren llur vida i salut per afavorir un món marginat per la societat opulenta que dificulta l’entrada als qui arriben amb pastera exposant la seva vida en les aigües del Mare Nostrum.

 

Deja tu comentario