El diumenge,  6 de maig, ens reunirem a la Casa d’Espiritualitat Santa Teresa de Es Cubells la vida religiosa, masculina i femenina, de la diòcesi. Animaren el dia les Germanes Marta i Maria i dirigí la reflexió sobre l’alegria del religiós D. Josep Antoni Agut, vicari de la parròquia de Sant Pau.

Acabada la pregària comunitària de laudes ens parlà de l’alegria basant-se en cites de la Bíblia i personatges rellevants tant de l’Antic Testament com dels cristians que s’han esforçat  en transmetre l’alegria que Jesús volia que manifestàssim els seus seguidors. Vegem-ne alguns d’ells:

Abraham ens manifesta amb el seu estil de vida que la seva alegria no són les riqueses que posseeix, sinó l’escolta atenta del Senyor: Abraham, posa`t en camí a la terra que jo et mostraré. Isaac, el fill desitjat pel matrimoni d’avançada edat, significa el que va riure.

A l’exili a Babilònia  els capturadors els hi deien: Cantau-nos un càntic de Sió, i els captius els hi responien: Com cantar una càntic si tenim les cítares penjades als salzes per la tristor que tenim d’esser lluny de Sió.

Maria, la Verge elegida, rep la visita de l’àngel Gabriel i les primeres paraules que li dirigeix són: Alegra’t, Maria, el Senyor és amb tu.

Isabel, el mateix que la seva cosina Maria, accepten com a do del Senyor, els prodigis que es fan en torn a la seva persona i per tota resposta diuen: «Jo som l’esclava del Senyor

Podríem seguir mes però ens aturarem amb en Joan de la Creu o Teresa de Jesús, inclòs, Tereseta del Nen Jesús. I actualment el Papa Francesc que ens ha escrit tres exhortacions apostòliques tenint totes tres el mateix rerefons. Evangelii Gaudium, Amoris laeticia, i fa pocs dies «Gaudete et exsultate»

Continuàrem el matí, després d’un breu descans, amb l’exposició del Santíssim i la pregària personal. Ja al tall del migdia celebràrem l’eucaristia del VI diumenge del temps Pasqual.

Acabàrem la jornada compartint la nostra alegria entorn de la taula amb les viandes que cada comunitat havia posat damunt la taula.

Deja tu comentario