SANT AGUSTÍ

Tal dia com avui, 28 d’agost, celebram amb tota solemnitat, pel matí, l’eucaristia del gran apòstol sant Agustí d’Hipona. La celebració és a la capella de les monges tancades: Canoneses Agustines Lateranenses. Han celebrat la festa, també, les Agustines Germanes de l’Empar amb comunitat a Eivissa i a Sant Jordi.

Un bon grapat de devots s’han fet presents, el mateix que alguns mossènyers. Tots plegats hem cantat la missa d’àngelis i acabat amb un refrigeri servit per les germanes de la comunitat.

Per la tarda, la festa s’ha traslladada a la parròquia de Sant Agustí. Autoritats i poble amb vestits de festa han participat de l’eucaristia. El cor de la parròquia li ha donat un to festiu i solemne.

D. Vicent Ribas Prats, vicari general, en representació del sr. bisbe, he presidit l’eucaristia tant a la parròquia com al convent de les monges de Dalt Vila. Dos punts, amb unes breus paraules, ha dit a ambdós celebracions: «La veritat ens fa lliures» i més si està amarada d’estima. Del contrari ens esclavitza. Busquem la veritat, com ens enseña sant Agustí, seguint les petjades de Jesús de Natzaret. La segona reflexió vàlida tant pel convent com per la parròquia, i en general per tots els seguidors i seguidores de Jesús de Natzaret: “Quina dolcesa, quina delícia és conviure el germans units”, mirant a prop nostre per veure’ls i ajudar els i les mes necessitades. Aquelles persones que en un moment precís necessiten de la nostra escolta i pregària.

Com a parròquia de la part forana no ha faltat la processó al voltant de l’Església, l’actuació de la Colla de Ball Pagès i el compartir orelletes, flaó i mistela per desitjar-nos, tots, un bon any plè de benediccions i germanor.

Deja tu comentario