Aquesta tarda, 2 d’agost, festa de la Mare de Déu  dels Àngels, com a poble de Déu, hem acomiadat i donat cristiana sepultura, presidit per sr. bisbe, D. Vicent Joan Segura,  a sor Cristina Roselló, Agustina Germana de l’Empar, pionera en molts de fronts, com ser la primera dona d’Eivissa, llicenciada en químiques, o la primera monge conductora d’un Citroën  pels camins i viaranys de l’illa. Aquesta humil, callada, discreta, treballadora, emprenedora, professora del col·legi de la Consolació, als 85 anys i després de passar  els darrers en el que no sabia a on es trobava va morir a Palma el divendres 27 de juliol. Bé es demana, a l’eucaristia, l’apòstol Pau, qui podrà separar-nos de l’amor de Crist? La resposta la trobam en el responsori interleccional que em resat: El Senyor és el meu pastor, qui em pot fer por?

Altra volta ressonen en el nostre interior les paraules de Marta a Jesús: Senyor, si haguessis estat aquí el meu germà no hauria mort. Algunes reflexions que ens ha fet el sr. bisbe ens ajuden. Molts deixebles, a partir d’aquell dia, varen creure en Ell.  Sor Cristina va ésser un mirall de l’Amor de Déu a la humanitat ja que, ens diu aquest relat evangèlic que, en varies ocasions el cor se li va entendrí, i se li posaren, a Jesús, els ulls plorosos. També ella s’acostà, amb la discreció que la caracteritzava, als més pobres i necessitats no sol d’aliments corporals sinó d’una paraula de comprensió o de perdó i un moment d’escolta.

Sor Cristina, morí, a Palma, el 27 de juliol, enrevoltada, cuidada i estimada per la comunitat, corporal i espiritualment. I finalment, per no allargar aquestes paraules d’apreci, els funerals cristians són un entrar a la Vida de Crist que avança davant nosaltres ressuscitat.

Les seves germanes de comunitat l’enterraran entre cants de goig i d’esperança, d’estima i de gratitud, amb els ulls plorosos, com Jesús, quan visità a les germanes de Llàtzer.

Hem acompanyat a la comunitat religiosa i a la seva família feligresos arribats a la parròquia de Sta. Creu, de tots els indrets de l’illa, inclosa Formentera, i de totes les comunitats religioses de la diòcesi. I d’altres, que agraïts a les germanes de l’Empar hi han volgut ésser presents, com l’antic secretari del sr. bisbe, José Martínez, els mossènyers pròxims a la vida religiosa, o els responsables de la parròquia de Sta. Creu, així com el cor parroquial que solemnitzà la funció litúrgica, la majoria de les quals són antigues alumnes d’ella.

A tots, en les paraules d’agraïment, pronunciades per sor Antònia Tur, els presentà a sor Cristina com a seguidora de Jesús amb la seva discreció, amabilitat, profunda vida de pregària, sentit d’església diocesana, propera al poble eivissenc.

Descansi, Sor Cristina, en la Pau del Senyor ressuscitat.

Deja tu comentario